Wednesday, October 7, 2009

Gila Babi Lama Dah....!

Sejak gua pindah kerja ke KL ni, dan sejak letupan Facebook sebagai satu pelantar bersosial yang semakin bermaharajalela ni..gua sudah menganaktirikan blog gua ni. Sebab utama gua dah mati akal.

Tempat kerja baru gua ramai orang. Gua pun terkejut, pasal dulu masuk opis gua tengok muka Hafsah, budak Admin, muka Miss Chew penjaga akaun syarikat, dengan muka dua orang boss gua. Lepas tu dia orang pulak tengok muka gua. Tapi sekarang, row gua je ada 10 orang, row depan gua 10 orang lagi, belum masuk pak guard kat parking basement tu, belum kira tea lady merangkap makcik cleaner kami, belum masuk budak2 kat kubikel hujung tu, belum masuk bos-bos kecik yang dalam partition kat depan nun, belum masuk bos-bos sederhana dalam bilik-bilik derang tu, belum masuk bos-bos besar kat tingkat-tingkat lebih tinggi dari gua, belum masuk bos besar-besar yang duduk dekat tingkat yang lebih tinggi dari bos-bos besar tu.

Belum masuk unit-unit lain dari unit gua, belum masuk jabatan belum masuk division belum masuk branch. Wah...letih nak taip, letih nak sebut tapi letih lagi kalau nak join, nak masuk, nak gaul dan nak huha-huha...

Gua sekarang pun dah lagi berdisiplin, tak macam dulu...Dulu walaupun dok kampeni Cina, gua buat perangai macam kampeni tu abah gua punya. Opis hour mula jam 9 gua datang pukul 10 tanpa rasa bersalah. Rasa gua malas nak pergi kerja gua sms je si Hafsah, cakap gua mc. Padahal MC malam karang baru pergi beli, tu pun jenuh berlakon macam la sakit sangat depan Doktor tu..hahahha...tapi sekarang... gua 7.30 dah keluar rumah, pukul 8, 8.15 paling lambat dah clock in. Opis hour start 8.30. Punya la berdedikasi.

Tu kerna gua belum kompom lagi.

Tapi gua suka kerja dekat sini. Semangat je pagi-pagi pergi kerja, walaupun jadi mat rempit mengharung kenderaan yang lebih besar pagi-pagi dekat LDP, Kesas, MEX dan jalan Sultan Ismail. Gua suka, dan gua masih suka mengharungi semua ni. Tatau la akan datang.

Gua pun suka cabaran baru yang gua dapat. Gua masih lagi outstation macam dulu. Benda yang paling gua suka. Tapi sekarang takde la gua drive Wira je pergi outstation, drive 4wd la plak, even kereta kampeni punya, gua gembira drive outstation. Gua henjut highway tu macam bapak gua yang buat.

Hoh..macam dah panjang je. Gua bebel lain kali lah ek?

3 comments:

.tunfrida. said...

serius, mmg lama giller ko menganaktirikan mangkuk tingkat. ghopernya dapat 4wd.

ciPuding_7 said...

dia lupe diri sejak dpt (baca: dipinjamkn) 4wd kampeni..

Akif Raied pon dah meniarap dgn cargas dah skrg gamaknye..

aranhellstorm said...

heh..
Nomi: heh..x la dpt bwk blk umah.. Sbnrnya tlupa aku ada belog..heh

Farah: dh tonggang tbalek dh si akif tu..
0

StatCounter