Friday, November 20, 2009

Memoir

Tahun 2000.

Hari itu hari sabtu. Malam sebelumnya lepak dekat kedai snuker sampai pagi dengan member-member satu rumah. Ada yang baru dapat duit loan PiTiPiTiPu, dan ada yang baru dapat tu dah habis setengah masuk dalam mesin kuda. Aku punya panggu, belum masuk lagi, jadi main tonjol bola yang banyak kaler tapi takde nombor, paling kuat kalau kalah pun bayar table aje, hok yang lain main yang ada nombor.

Dekat pukul 4 pagi baru balik.

Tidur sampai dekat petang baru bangun. Sia-sia semayang tahajud, dengan subuh dengan zohor entah kemana. Asar pun tinggal paras hidung dah. Budak-budak lain hilang ntah ke mana. Ada yang balik kampung, ada yang pergi dating. Perut aku pulak dah headbanging lagu Master of Puppet. Lepas mandi-mandi lebih kurang, kepala dah teringat mee mamak dekat depan.

Sekali teringat, malam tadi aku bayar table dua kali, lepas main minum teh tarik, lepas minum yang tinggal dalam wallet cuma IC. Ah sudah! Aku nak makan apa? Dalam perut dah macam ada Lars Ulrich tengah bedal dram triple paddle.

Aku seluk beg, tengok atas loker plastik, tengok bawah tilam, dapat cari 50 sen. Aku kejut si Atat yang tengah tido. "bro..lu lapar tak? aku lapar giler nih, tapi ada lima kupang jek ni..."

Aku tau Atat pun macam aku gak, duit PiTiPiTiPu tak masuk lagi, nak keluar duit dalam bank pun pakai buku, hari sabtu mana ada bank bukak.

Atat seluk jeans dia yang tersadai dekat atas loker. "aku pun ada singgit ni je.."

Cantek aku cakap, aku amik singgit tu aku cakap kat Atat. "Aku beli beger kat mamat belakang tu je la, kita tong-tong ok?"

Aku setat motor power aku, yamaha 100 kaler merah, yang kat atas seat ade tompok cat kaler silver penangan anak Cina jiran sebelah yang nakal tahap neraka yang selamba spray moto aku tanpa rasa bersalah, menuju ke kedai burger dekat area belakang rumah.

Sampai rumah, makan macam tak pernah jumpa burger, habis sampai licin, sampai plastik balut burger tu pun aku rasa nak telan, lepas tu sambung tidur balik.

Tidurlah kami dengan mengerekot sambil memeluk perut yang masih lagi lapar sambil mengharapkan boleh bangun bila dah sampai Isnin karang.....

2 comments:

cik zatil said...

uiks..ciannye makan burger jep?..sabor..sabor..

rini da makan ke blom?

VI said...

4u成人兼職援交.台灣kiss貼圖aa片試看.卡通aa片免費看甜心寶貝貼片.eyny 伊莉論壇.情色文學999成人性站.sex888免費看影片論壇.hilive甜心寶貝貼片.sex貼片區一夜情哈尼視訊.免費a自拍偷拍g世代論壇.s383情色大網咖成人dvd.色妹妹天堂免費情慾影片觀賞.免費視訊-成人網.天下貼圖情趣 商品.av無碼月光論壇辣妹視訊.米克綜合論壇成人免費影片.plus論壇玩美女人影音秀.18成人線上a片成人圖片區.免費a片下載嘟嘟情人色網影片.情色小魔女自拍.彩虹頻道免費影片sexdvd.色咪咪貼影片貓咪論壇.一本道 a片 東京熱免費成人影片觀賞.免費卡通影hi5 tv免費影片.go2av免費影片素人自拍.免費線上 aa 片試看成人論壇.本土自拍貼圖高雄援交.成人圖片區18成人avooo.情人輔助品視訊交友.et免費影片下載av無碼.自拍走光貼圖甜心寶貝貼片.et免費影片下載網路援交.85cc免費影片sex貼片區.百分百成人圖片sex story.南部聊天室情人視訊網.情色視訊sex.微風成人.情人視訊網.美女視訊.080中部人聊天室ut.av博物館.dv影視.美女交友.4u成人網.38ga下載-a片.小魔女自拍天堂微風成人.色妹妹a漫18 禁.18禁成人網.美女交友豆豆情色視訊.內衣模特兒寫真成人圖貼.aaa片免費看短片.18 成人dudu sex,h影片.辣妹影片直播av無碼.色漫畫帝國sex888免費看影.sex888免費看.hi5 tv免費影片sex貼片網.嘟嘟貼圖微風成人區.qqgirl美美色網情.foxy下載色情小說.無碼dvd一本道 a片 東京熱免費線上.無碼dvd一本道a片.aa彩虹頻道免費影片.aa成人漫畫

StatCounter