Monday, November 17, 2008

Entah

Sejak akhir-akhir ni, aku sering berjumpa/terserempak dengan ramai kenalan dan rakan-rakan yang sudah lama terputus hubungan.

Masa kenduri Kacap, aku jumpa Ahmad Syukri aka Sarai, dormmate/senior aku masa kat sekolah. Lepas tu aku jumpa Mimok, senior, kat seksyen 10 Shah Alam. Sempat jugak minum2 teh walaupun waktu pejabat.

Opps..sebulan sebelum tu, budak junior aku masa sekolah, yang juga ex-dormmate aku dulu, Amirudin Asas aka Wak Rudi datang pejabat aku. Deal kontrak dengan bos. Tak sangka boleh jumpa dekat sini, kecil nya dunia ni kan?

Kenduri Shazareen aka Areen dua minggu lepas, aku jumpa Radziah yang dah berkurun aku rasa tak jumpa, sejak lepas sekolah kot? Fairuz Liza, Asiah semua bekas classmate aku dulu. Sayang tak dapat lepak lama, walaupun banyak benda nak borak maklum saja dah lama tak berjumpa.

Jumaat lepas, di Surau Kota Kemuning lepas solat Jumaat, terserempak pulak ngan Azlan Kasim, ex-classmate masa Form 3 dulu. Dia ni last jumpa tahun 2005 tak silap, kat Shah Alam.
Apa lagi, lepak-lepak lagi di waktu kerja sambil minum-minum teh di restoran mamak yang berhampiran catch up benda-benda yang lepas-lepas.

Hmm....apakah tandanya agaknya ya?

p/s: aku terlupa, sorang lagi member aku, I bumped onto him dekat Ibu Pejabat Syabas 2 minggu lepas, Isaac Palong, ex-coursemate aku masa kat ITM dulu.... heh.

4 comments:

ciPuding_7 said...

tandanya..
mebi majlis gathering alumni skolah dah dekat kot.. hahaha..

aranhellstorm said...

lol

Sense of humor ko mmg thp dewa!

radd said...

aran... menipu sangat if tak jumpa aku since lepas sekolah. kite pernah jumpa kat jusco bukit raja 2 yrs ago. ;)

aranhellstorm said...

ehh...rad... ye ke? series tak igt.. ko biar betul 2 thn lps..? biasa la makan semut byk kot...

StatCounter